OM OSS / VÅR HISTORIA

Vår historia

Vårt mål är att uppfattas som det mest nytänkande, engagerade och dynamiska bolaget i branschen. Men vår resa började i verkstaden i det lilla samhället Överkalix år 2006. Idag, med verksamheter spridda över länet är vi över 120 Vinabbare, en position och ett antal som möjliggör för oss att ge tillbaka till de lokala samhällena vi verkar i.

OM OSS / VÅR HISTORIA

Vår resa började i Överkalix år 2006 när grundaren Olle Henriksson såg den outnyttjade potentialen i regionens resurser och människor för verkstadsindustrin. Idag, med verksamheter spridda över Kalix, Överkalix, Luleå, Gällivare och Kiruna, har vi blivit en kraft att räkna med i branschen.

Idag har vi vuxit till något större än bara ett företag. Vi strävar efter att vara föregångare till en ny era inom verkstadsindustrin. Med optimism ser vi på framtiden och är dedikerade till att vara en del att forma den.

Med en trygg historia i ryggen blir vår tro på framtiden än tryggare. Våra kompetenser, erfarenheter och goda värderingar vill bidra till att forma den och bana väg för andra.

En framgångsfaktor vi både har sett och upplevt, är vårt värnande om varandra. Vi talar om att se medarbetaren som vår viktigaste resurs och genom att investera i utveckling, säkerhet och nyskapande förmågor, tror vi att vi kommer att fortsätta att leda branschen mot nya höjder.

Tillsammans bygger vi här och nu framtidens verkstadsindustri, där vi strävar efter att fortsätta inspirera mot framsteg och hållbarhet. 

OM OSS / VÅR KULTUR

Att vara Vinabbare innebär att ha ett stort hjärta och vara en ambassadör för vårt företag och värderingar.

På VINAB är vi stolta över vår företagskultur. Det är den som definierar oss och gör oss till det vi är idag. Den är vårt största styrka, och kommer fortsätta vägleda oss på vår resa som företag och individer.

VINAB är mer än bara ett jobb; och att vara Vinabbare är en identitet och en känsla av stolthet. Vi tror att våra medarbetare är ambassadörer för vårt varumärke. Det innebär att vi alla delar värden som är viktiga för oss. Vi tror på att ta hand om varandra och andra.

Vi vill vara en arbetsplats där olikheter välkomnas och uppskattas, därför värdesätter vi inkludering, mångfald och oliktänkande. Att inkludera perspektiv från olika bakgrunder och erfarenheter gör vår arbetsmiljö mer dynamisk och bidrar till vår fortsatta utveckling.

För den tunga industrin, nästa generation och Norrbotten.

Att ta ansvar för samhället och att ge tillbaka är en viktig del av att vara en ansvarsfull företagare.
På VINAB 
är vi engagerade i att bana väg för nästkommande generationer genom att sätta höga krav på oss själva, våra leverantörer och våra kunder. Där igenom kan vi bidra tillbaka till samhället. Vi tror att små handlingar kan ha en stor påverkan och vi strävar efter att göra skillnad där vi kan.
 

MEDARBETARE

Dom kallar oss Vinabbare

Vi anser att personalen är fundamentet för vår företagskultur, och vi är ansvariga för att skapa trivsamma och säkra arbetsplatser. Vår arbetsmiljöingenjör besöker regelbundet alla medarbetare för att informera och utbilda om vikten av att alltid ta säkerheten på största allvar.

KMA
HÅLLBARHET

Ett hållbart samhälle.

Vem det än är av oss som står framför dig kommer denna kvalitetssäkring genomsyra hela vår leverantörskedja. Från Luleå i söder till Kiruna i norr finns vi tillgängliga att möta dig som kund inom den tunga industrin. Vi vet att vår strategiska samverkan genererar resultat, vart du än befinner dig i länet.

SPONSORSKAP

Utveckling och tillväxt

Vi vill se vår stad och region utvecklas och växa, och vi tror att ett starkt samhälle är grunden för all framgång. Det är därför vi ser vårt stöd till lokala föreningar och initiativ som en viktig del av vårt uppdrag som företag. På VINAB engagerar vi oss aktivt i att stödja och utveckla lokalsamhället.

VÅRT ERBJUDANDE

Hur kan vi hjälpa dig?

Vår styrka är vår breda kompetens och långa erfarenhet inom de områden som vi verkar. Våra kunder är företag samt stora som små industrier.