20 juni 2023

Invigning av nya lokaler i Kiruna

Idag invigs de nya verkstadslokalerna i Kiruna. Lyssna in när Marcus Lundin berättar om Vinabs framtidsplaner.

Idag invigs de nya verkstadslokalerna i Kiruna. Lyssna in när Marcus Lundin berättar om Vinabs framtidsplaner.

Det duggar lite lätt under förmiddagen i Kiruna, men inne i värmen hos Vinab lyser flitens lampa. De har samlats och städat i verkstaden dagen till ära. Annars är det nästan en helt vanlig dag på jobbet, förutom att det är just idag de nya verkstadslokalerna officiellt invigs. I fikarummet sitter ett femtontal glada medarbetare och delar upp en stor smörgåstårta.

Ingen större förändring har skett över dagen. Men sedan några månader tillbaka har det arbetats febrilt i lokalerna på Takvägen 8. Förutom utökning av kontorsutrymmen och konferenslokaler har man även renoverat verkstaden där det senaste tillskottet, en ny CNC-svarv, står prydlig.  

Marcus Lundin, platsansvarig berättar:  

” Det känns bra, vi har flyttat till dom här lokalerna i februari, och det är ju under ständig utveckling av verkstan här. Vi vill ju växa och bli större så det känns kul att äntligen ha kommit till ett startskott. Att nu är vi på plats och nu ska vi framåt.” 

Han poängterar att utvecklingen inte stannar här. Vinab fortsätter utöka och rekrytera nya medarbetare.  

Han fortsätter, 

”Vi är ju ett tajt sammansvetsat team på tio, femton personer här i Kiruna, så utmaningen är ju att försätta växa med den blandade kompetensen och de medarbetare vi har. Det kommer de säkert ta lite tid men jag är övertygad om att vi kommer lyckas hitta ännu mer kompetens till att bli ännu fler medarbetare här i framtiden.”