24 augusti 2023

Ny svarv till verkstaden i Gällivare

Maskinparken i verkstaden i Gällivare utökas med en HAAS ST35Y svarv

Maskinparken i verkstaden i Gällivare utökas med en HAAS ST35Y svarv

Sedan 2018 har VINAB hållit på med maskinbearbetning åt sina kunder och nu har en ny svarv anlänt till verkstaden i Gällivare. Svarven som är en HAAS ST35Y kommer att möjliggöra en breddning av vår maskinbearbetningskapacitet, vilket i sin tur kommer att gynna en bredare kundbas och diversifiera vår verksamhet.

Vi tog ett snack med Anders Karlsson, platsansvarig på VINAB i Gällivare, för en kommentar kring tillskottet:

”Den nya svarven togs i bruk i början utav augusti och har gjort att vi kan öka vår precision och mångsidighet inom maskinbearbeting. Med en 3:e axel Y öppnar den nya svarven upp möjligheter för mer avancerad bearbetning och fräsning direkt på svarven. Detta är en utveckling som kommer att förbättra vår förmåga att hantera komplexa projekt och öppna upp nya möjligheter för kvalitativ och exakt bearbetning”

– säger Anders Karlsson, platsansvarig på VINAB i Gällivare

Att integrera den nya svarven i maskinparken markerar en investering i framtid och utveckling för VINAB. Med den nya maskinen kommer företaget att vara väl positionerat för att möta en ständigt föränderlig industri och erbjuda skräddarsydda lösningar för en mångfald av olika kundbehov.