19 april 2024

VINAB och Kaunis Iron stärker samarbetet

I en milstolpe för gruv- och anläggningsindustrin i Norra Sverige, tar Kaunis Iron, i nära samarbete med VINAB, ett viktigt steg framåt genom att utöka Flotationsanläggningen för effektivare malmberikning. Denna utveckling markerar inte bara en teknisk framgång utan även ett fördjupat samarbete mellan de två företagen.

Projektöversikt:

VINAB har tilldelats ansvar för flera rörentreprenader med ett ordervärde överstigande 100 miljoner kronor. Dessa projekt speglar vårt åtagande att leverera kompetens och innovativa lösningar:

Reagensbyggnadens rörentreprenad:

Inkluderar tillverkning och montage av rostfria svetsade processrör, pumpar, ventiler, och ett komplett värmesystem för reagensbyggnaden.

Flotationsanläggningens rörentreprenad:

Projektet omfattar montage och tillverkning av rostfria svetsade processrör upp till DN800 storlek, med vissa ledningar utrustade med det flexibla Victaulic-systemet.

Yttre avfallsledningens rörentreprenad:

Omfattar montage och svetsning av PE-rör, sträckande sig från anrikningsverket till deponi, i dimensioner upp till DN350-450.

Regenstankar:

Projektet inkluderar tillverkning och montage av cirka 20 rostfria tankar för reagensbyggnaden, med kapaciteter upp till 100 m³, alla tillverkade i VINAB:s verkstäder i Norrbotten.

”Utmaningen med projekten har varit den tuffa tidsplanen, under den mest krävande perioden har vi varit ca 60 personer. Vi har sett alla projekt som en trevlig utmaning och har aldrig haft några problem att ro dessa i land pga. av våra enormt skickliga rörmontörer, svetsare och övriga medarbetare”

– Säger Jörgen Nilsson, Röransvarig på VINAB.

Vi är tacksamma för förtroendet från Kaunis Iron och stolta över att ha varit en del av de här projekten. Vårt samarbete understryker inte bara våra företags tekniska förmågor utan också vår gemensamma vision för en hållbar utveckling i regionen.